Ontmoeten is simpel... maar niet altijd gemakkelijk

€ 27,90
Op voorraad
SKU
boek-ontmoeten

Boek Ontmoeten is simpel... maar niet altijd gemakkelijk

Auteurs: Naomi Geens • Inne Hemeryck • Liesbeth Lambert

Voorwoord: Prof. Michel Vandenbroeck

SWP Uitgeverij, Amsterdam

www.ontmoetenissimpel.be

Gratis verzending vanaf €60,-

Gratis verzending vanaf €60,-

Een plek waar gezinnen elkaar tegenkomen, is niet vanzelfsprekend ook een ontmoetingsplek. Ontmoetingskansen creëren tussen diverse gezinnen is mogelijk, het is zelfs wenselijk, maar het gaat niet altijd vanzelf. Hoe dat komt, leggen we uit in dit boek. We staan stil bij wat het betekent om als voorziening voor jonge kinderen werk te maken van kleine ontmoetingen. Met de koffie als metafoor illustreren we hoe ‘eenvoudig complex’ inzetten op ontmoeting is. Een expert in koffie schenken, ben je namelijk niet zomaar. De koffie symboliseert de aandacht voor het sociale, het letterlijk én figuurlijk openhouden van de ruimte.

‘Ontmoeten is simpel…’ is een inspiratieboek dat voortgekomen is uit de onderzoeksresultaten van de doctoraatsstudie van Naomi Geens. Zij observeerde en voerde talloze gesprekken met ouders en medewerkers om zicht te krijgen op wat sociale steun, sociale cohesie en diversiteit feitelijk betekenen in het dagelijks leven van gezinnen met jonge kinderen.

Naast een helder referentiekader, biedt het vierde deel van dit boek zeer concrete handvatten om het kleine ontmoeten in de eigen organisatie een plaats te geven. In nauwe samenwerking met twee kinderdagverblijven (Stad Gent), en met Liesbeth Lambert en Inne Hemeryck (VBJK) schreef Naomi een praktische leidraad uit. Het resultaat is een breed arsenaal aan materialen om het eigen denken, zeggen en doen over het thema ontmoeting onder de loep te nemen en er met elkaar mee aan de slag te gaan. 

Kortom, met dit boek krijg je goesting om gezinnen en buurtbewoners in je initiatief te verwelkomen. Zin om bij te dragen aan verbondenheid in de samenleving. Inspiratie om de ander, die soms wat anders is, net wat beter te leren kennen. Aanknopingspunten om ontmoeting een centrale pijler van je beleid te maken.

Meer informatie
KMO-Portefeuille Nee
Loopbaancheques Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ontmoeten is simpel... maar niet altijd gemakkelijk
Copyright © 2018 Laadzone | Compagnon de route • All rights reserved